Τέσσερα μέλη μιας συμμορίας εκβιαστών -ηλικίας 34,30, 28 και 28 ετών αντίστοιχα- που είχε βάλει στο στόχαστρό της επιχειρηματίες καταστημάτων στο Αγρίνιο συνέλαβε η αστυνομία, ενώ αναζητά άλλα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος, 30χρονος και οι δύο 28χρονοι, πήγαν σε καφετέρια ενός 52χρονου στο Αγρίνιο, όπου απαίτησαν να τους δίνει 200 ευρώ την εβδομάδα προκειμένου να παρέχουν προστασία στην επιχείρησή του. Λίγη ώρα αργότερα οι πέντε δράστες, που αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές στην γυάλινη πρόσοψη του καταστήματος του 52χρονου στο Αγρίνιο.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι δράστες, πήγαν σε καφετέρια 36χρονου, στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τον ίδιο τρόπο απαίτησαν την καταβολή 200χρηματικού ποσού από τον ιδιοκτήτη.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρήκαν 1.135 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, στο Αγρίνιο, την Αθήνα και την Κόρινθο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πολεμικό τουφέκι, ένα γεμιστήρα τουφεκίου με 25 φυσίγγια, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 18,8 γραμμαρίων, ένα αβολίδωτο φυσίγγι και δυο κινητά τηλέφωνα

Επίσης έγινε έρευνα στο σπίτι του 25χρονου συλληφθέντα, στο Αγρίνιο, που διέμεναν προσωρινά ο 30χρονος και ο 28χρονος όπου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων, δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.