Το ενδεχόμενο ο 29χρονος αντιεξουσιαστής Αναστάσιος Θεοφίλου να συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, μέλη της οποίας εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Ιούλιο του 2010 το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές.

Η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού (DNA) του 29χρονου, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνεται να τον συνδέει με την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 29χρονος συλληφθείς που ήταν γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης, ενδέχεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αστυνομία ερευνά στοιχεία τα οποία αν επαληθευτούν θα συνδέουν τον 29χρονο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η ταυτοποίηση των στοιχείων οφείλεται στις ενέργειες του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδη Τζοϊτη ο οποίος είχε φροντίσει να πάρουν οι αρχές δείγμα γενετικού υλικού από την εισβολή των αρχών σε διαμέρισμα – γιάφκα στο Αγρίνιο.

Το πρωτοφανές μαφιόζικο χτύπημα σε βάρος του δημοσιογράφου έγινε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Οι δράστες τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον δύο όπλα ενώ από το σημείο της δολοφονίας περισυλλέγησαν περίπου 16 κάλυκες.

Οι τρεις δράστες συν ένας οδηγός ήταν μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και διέφυγαν, κατά πάσα πιθανότητα, με κλεμμένο ΙΧ, το οποίο βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, πάνω από 13 είναι οι σφαίρες που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο σώμα του Σωκράτη Γκιόλια.

Πιο συγκεκριμένα τα πυρά τον βρήκαν στο κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε, λίγες μέρες μετά, με προκήρυξή της, η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».