Σε απανωτά λάθη, τα οποία οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του, υπέπεσε ο 29χρονου αντιεξουσιαστής, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Όπως αναφέρεται στα «Νέα» της Δευτέρας, μια φράση που χρησιμοποίησαν οι ληστές χτύπησε καμπανάκι στην Αντιτρομοκρατική και ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του Αναστάσιου Θεοφίλου.

Ένας από τους ληστές πλησίασε έναν από τους πελάτες της τράπεζας την ώρα που κατέθετε ένα ποσό στον ταμία. Ο πελάτης φοβήθηκε πως θα έπαιρναν και τα δικά του χρήματα. «Εμείς κλέβουμε τα χρήματα των τραπεζών και όχι των πολιτών» του είπε.

Κατά τις Αρχές, ο 29χρονος υπέπεσε σε σειρά λαθών:

-Αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.

-Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο.

-Ήταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.

-Όταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία», και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.

-Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα DNA από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 29χρονος προσήλθε χτες το μεσημέρι στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Ο 29χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ύστερα από εξέταση στο εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το γενετικό υλικό από αντικείμενα των δραστών που βρέθηκαν στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η ληστεία, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του 29χρονου.

Ο συλληφθείς αρνείται τη συμμετοχή του στη ληστεία και δείχνει απρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες αφήνει να διαφανεί ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσει η οργάνωση την τρομοκρατική της δράση.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανή συμμετοχή του 29χρονου και των συνεργών του και σε άλλες ένοπλες ληστείες που ενδέχεται να έχουν διαπράξει τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα Πάρου, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.