Στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι ο 29χρονος που κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και ληστεία της Πάρου στις 10 Αυγούστου θα μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας όπου θα του ασκηθεί δίωξη από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας.

Η σύλληψη του άντρα έγινε ύστερα από συνδυασμό φωτογραφικού υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας, ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και ανάλυσης γενετικού υλικού με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να καταλήξει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες στο υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο αφήνει να διαφανεί ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση.

Η άρση απορρήτου των κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κινητό που άφησαν πίσω τους οι ληστές, αλλά και η ανίχνευση αποτυπωμάτων και DΝA από το καπέλο, το μαντίλι και το αυτοκίνητο που βρέθηκαν μετά τη ληστεία αποτέλεσαν τα βασικά «κλειδιά» της έρευνας που, όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσουν και στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο 29χρονος, Ελληνας στην καταγωγή, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στο νησί, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 45.000 ευρώ και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.