«Είχε ένα κακό προαίσθημα την παραμονή του χαμού του. Ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που δεν άντεχε το άδικο. Για αυτό βγήκε από την πιάτσα και πάλεψε με τον δολοφόνο του» λένε στη Real News οι συνάδελφοι του οδηγοί ταξί της Νάουσας στη Πάρο για τον αδικοχαμένο Δημήτρη Μίχα που προσπάθησε να κόψει το δρόμο στους ληστές.

«Όλοι μας παγώσαμε και κάναμε στην άκρη να περάσουν, ενώ από την τράπεζα φώναζαν ”Πιάστε τους, μας λήστεψαν”. Τότε πετάχτηκε μπροστά ο Δημήτρης. Τον είδαμε να παλεύει μαζί του και να καθηλώνει τον ληστή. Τότε ο συνεργός του τον πυροβόλησε στο στήθος» ήταν η περιγραφή που έκανε στους αστυνομικούς ένας από τους συναδέλφους του. Την ίδια στιγμή από το διπλανό φούρνο ένας κάτοικος προσπάθησε να τους ακολουθήσει αλλά κρύφτηκε όταν οι ληστές άρχισαν να τον πυροβολούν, αποφασισμένοι να σκοτώσουν όποιον τους πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

«Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Δημήτρης Ενδιαφερόταν πάντα για τους διπλανούς του. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση η αντίδρασή του» λέει ο συνάδελφός του Παναγιώτης.

Τραγική ειρωνεία: ο 53χρονος Δ. Μίχας είχε ανεβάσει στο facebook την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη «Ήταν τρελός» που είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Κύπρου Σολωμό Σολωμού, ο οποίος δολοφονήθηκε προσπαθώντας με το τσιγάρο στο στόμα να κατεβάσει την τουρκική σημαία.