Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου ταξιτζή από αδίστακτους ληστές χθες στην Πάρο. Εκείνος προσπάθησε να τους εμποδίσει την διαφυγή τους από την τράπεζα από όπου είχαν αρπάξει χρηματικό ποσό, κι εκείνοι τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Μετά την δολοφονία οι τέσσερις δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την ληστεία βρέθηκε καμένο ολοσχερώς στην παραλία του Αμπελά.

Ο άτυχος ταξιτζής ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Πάρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά επέλεξε να συνδέσει τη ζωή του με την Πάρο. Ήταν το μέρος που διέμενε εδώ και πολλά χρόνια και εκεί που είχε διαμορφώσει την καθημερινή του ζωή.

Ο Δημήτρης Μίχας γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1958 και πήγε σχολείο στην Κηφισιά. Όπως ο ίδιος ανμαφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook αποφοίτησε το 1975. Στη συνέχεια η ζωή του τον έβγαλε στην Πάρο. Στον Αμπελά – τραγική ειρωνεία- αφού εκεί βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών – είχε στήσει το σπιτικό του. Στη Νάουσα έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Δουλεύαμε μαζί, εκείνος ως οδηγός τα τελευταία 4 με 5 χρόνια» λέει στο Έθνος Ο Γιάννης Πετρόπουλος, ιδιοκτήτης του ταξί στο οποίο εργαζόταν ο 54χρονος.

«Άνθρωπος του μεροκάματου και της δουλειάς. Εργατικός και γλυκομίλητος ό,τι κι αν τον απασχολούσε στην προσωπική του ζωή. Μας είχε κάνει εντύπωση που οι πελάτες ζητούσαν μόνο αυτόν. Τόσο καλή εντύπωση τους είχε αφήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επαγγελματίας οδηγός είχε ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο. Είχε πραγματοποιήσει κι ένα δεύτερο γάμο με την Βαγγελία Δομάζου, κόρη του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζου και της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε διάσταση . Το σοκ στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο. Πρόκειται για την δεύτερη αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια που λαμβάνει χώρα στο νησί των Κυκλάδων μετά τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονη κοπέλας στη Χρυσή Ακτή στις 22 Ιουλίου.

Οι ντόπιο μιλούν πλέον ανοιχτά για ελλιπή αστυνόμευση που θέτει τη ζωή όλων, μονίμων κατοίκων και παραθεριστών, σε κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή τις τυχόν υπόγειες διαδρομές μεταξύ Σπετσών και Πάρου εξετάζουν οι αστυνομικοί. Στα μέσα Ιουλίου, τρεις άνδρες και μία γυναίκα εισέβαλαν οπλισμένοι με πιστόλια σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στις Σπέτσες. Άρπαξαν τα χρήματα, πήραν για ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους και διέφυγαν με ταχύπλοο που είχαν αφήσει σε ερημική παραλία του νησιού. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν παρά το ανθρωποκυνηγητό του λιμενικού για την σύλληψή τους.