Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών βρίσκεται 42χρονος Έλληνας κακοποιός για τον οποίο ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές αν έχει συμμετοχή στη ληστεία και δολοφονία της Πάρου.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός είχε συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών το 2010 και το 2011 στο Πόρτο Χέλι και στο Κρανίδι Αργολίδας ενώ στο παρελθόν είχε συμμετοχή σε συμπλοκή με αστυνομικούς στον Κορυδαλλό και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την άποψη των αστυνομικών αρχών ο ίδιος ο δράστης εξετάζεται αν είχε συμμετοχή στην ληστεία των Σπετσών στις 17 Ιουλίου 2012 όπου εκεί 4 ένοπλοι ανάμεσά τους και μία γυναίκα αφαίρεσαν 500.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας του νησιού και στη συνέχεια διέφυγαν με 4 μοτοσυκλέτες.

Οι δράστες τις εγκατέλειψαν σε απόμερη παραλία των Σπετσών και από εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό με το οποίο πέρασαν στην απέναντι ακτή στο Σαλάντι Αργολίδας όπου έκαψαν το φουσκωτό και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.