Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Παλλήνης για την κατασκευή Κέντρου Φροντίδας και Απασχόλησης ηλικιωμένων.

Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις της Νομαρχίας για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών στην περιοχή, είτε πρόκειται για δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών που βοηθούν την εργαζόμενη μητέρα, είτε πρόκειται για εγκαταστάσεις στήριξης της τρίτης ηλικίας όπως το Κέντρο Φροντίδας της Παλλήνης.

Ο παριστάμενος Δήμαρχος Παλλήνης Σπ. Κωνσταντάς τόνισε την σημασία του έργου για την κοινωνία της Παλλήνης αφού θα παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας στην τρίτη ηλικία καλύπτοντας λόγω της θέσης του τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και ευχαρίστησε την Νομαρχία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Δήμου Παλλήνης.

Το Κτήριο Φροντίδας και Απασχόλησης ηλικιωμένων πρόκειται να ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο 202 της Πολεοδομικής Ενότητας 7 (Αγ. Νικόλαος), σε οικόπεδο 652 τετρ. μέτρων επί των οδών Ιππία και Αρμοδίου. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η ανέγερση: υπογείου εμβαδού 163 τετρ. μέτρων, ισογείου εμβαδού 163 τετρ. μέτρων και Α’ ορόφου εμβαδού 163 μέτρων. Το κτήριο θα διαταχθεί αρμονικά με την υπάρχουσα κλίση του οικοπέδου και θα επιτρέπει την άνετη προσπέλαση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στο ισόγειο προβλέπεται η λειτουργία γραφείου φυσιοθεραπευτή, νευρολογικού εργαστηρίου και θεραπευτικού γυμναστηρίου με αποδυτήρια ενώ θα υπάρχουν χώροι αναμονής και υγιεινής.

Στον Α’ όροφο προβλέπεται να στεγαστούν οι διοικητικές λειτουργίες (γραφεία Διευθυντή, Γραμματείας, Κοινωνικής Λειτουργού, ψυχολόγου κλπ) και οι εγκαταστάσεις απασχόλησης των ηλικιωμένων (εργαστήρια δραστηριοτήτων, αίθουσα κυλικείου κλπ).

Στο υπόγειο προβλέπεται η εγκατάσταση όλων των βοηθητικών χρήσεων του κτηρίου.

Ο ανάδοχος του έργου θα παραδώσει το κτήριο με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.546.000€ και η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί κατά 75% από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και κατά 25% από τον Δήμο Παλλήνης.