Με το φόβο της βεντέτας να έχει απλωθεί για τα καλά πάνω από το χωριό του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, κηδεύονται σήμερα ο 34χρονος γυμναστής και ο 64χρονος που δέχτηκε πυροβολισμό κατά λάθος από εξοστρακισμό, στη διάρκεια συμπλοκής στην κεντρική πλατεία του χωριού, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι για τον Κλήδονα.

Το μακελειό με τους δύο νεκρούς έγινε σε κρεοπωλείο της περιοχής, που βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ενώ στο χωριό είχε στηθεί γλέντι για τον κλήδονα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της για το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία, ο 34χρονος πήγε στο κατάστημα του 52χρονου και διαπληκτίστηκε μαζί του, λόγω μεταξύ τους προσωπικών διαφορών.

Ο 34χρονος κρατώντας μία μεταλλική ράβδο του επιτέθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και κατά του 17χρονου γιου του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και αυτόν στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 52χρονος πατέρας, πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον 34χρονο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ένας 64χρονος θαμώνας διπλανού καταστήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και κατέληξε.