Για «βολή θανάτου» έκανε λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 52χρονου κρεοπώλη, στο χωρίο Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, o ιατροδικαστής μίλησε για «εν ψυχρώ εκτέλεση του 34χρονου», με την απόσταση βολής να ορίζεται στα 10 – 12 μέτρα.

Tα σκάγια τον βρήκαν στην καρδιά, ενώ κατεγράφη διασπορά σε όλο το θώρακα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλοδημητράκη, το θανατηφόρο χτύπημα ήταν αυτό στην καρδιά.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε ενώ στο χωριό είχε στηθεί γλέντι για τον κλήδονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δημοτικός υπάλληλος και γυμναστής πήγε στο κρεοπωλείο που έχει ένας 52χρονος, προκειμένου να λύσουν διαφορές που είχαν.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν, και ήρθαν στα χέρια. Στη μέση όμως μπήκε ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τον πατέρα του.

Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα, φέρεται να τράβηξε ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών, με το οποίο άρχισε να πυροβολεί τον 52χρονο στα πόδια και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πυροβόλησε περίπου πέντε φορές.

Μία από τις σφαίρες, τραυμάτισε στον λαιμό τον 17χρονο, ενώ άλλη μία εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 64χρονο άνδρα που βρισκόταν εκεί κοντά.

Ο 52χρονος έτρεξε προς το αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές κατά του 34χρονου, τον οποίο σκότωσε.