Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ηρακλείου βρίσκονται αυτή την ώρα ο γιος και τα δυο αδέλφια του 52χρονου κρεοπώλη προκειμένου να απολογηθούν για το μακελειό που έβαψε με αίμα τον Προφήτη Ηλία.

Οι τρεις παρουσιάστηκαν με τους συνηγόρους τους Αλέξη Κούγια και Γιώργο Κοκοσάλη πριν από λίγη ώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αρχικά επρόκειτο να απολογηθούν στο δικαστικό μέγαρο ωστόσο για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να αλλάξει η ώρα και το σημείο της απολογίας.

Πρώτος απολογείται ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη την υπεράσπιση του οποίου έχει αναλάβει ο κ. Κούγιας.

Ο νεαρός κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία ενώ όπως υποστήριξε ο συνήγορος του είναι θαύμα που σήμερα βρίσκεται στη ζωή αφού -όπως τόνισε- τα πυρά του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη λίγο έλειψε να κόψουν το νήμα της ζωής του.

Ο κ. Κούγιας θέλησε να καταρρίψει το σενάριο που στηρίζει η οικογένεια Ξυδάκη ότι δηλαδή ο 52χρονος κρεοπώλης σκότωσε τον 34χρονο και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε σημειώνοντας ότι το παιδί πυροβολήθηκε στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Πρίαμο Ξυδάκη απο το να πυροβολήσει τον πατέρα του.

Ο ίδιος κατέδειξε ότι ο 34χρονος είχε πρόθεση να σκοτώσει τον κρεοπώλη σημειώνοντας οτι καταρρέει το σενάριο ότι το όπλο που κρατούσε ο Ξυδάκης ήταν του 17χρονου.

«Ήταν αδιανόητο να ασκηθεί ποινική δίωξη στο παιδί για συνέργεια και ζητούμε να ασκηθούν διώξεις σε όλους όσους ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό» σημείωσε ο ίδιος που δεν δίστασε να επιδείξει τα τραύματα του νεαρού μπροστά στους δημοσιογράφους υπερτονίζοντας με αυτό τον τρόπο τα λεγόμενά του.

Στη συνέχεια αναμένεται να απολογηθούν τα δυο αδέρφια του κρεοπώλη που κατηγορούνται για απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη πατέρα του άτυχου 34χρονου γαζώνοντας με πυροβόλο όπλο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Πηγή: www.prismanews.gr