Περίπου 900 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα τον περασμένο Μάιο στην Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων εξιχνίασαν 274 υποθέσεις. Όσον αφορά τα τροχαία, εννέα άτομα έχασαν την ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, πέντε άτομα για ανθρωποκτονίες, ένας για ληστεία, 145 για κλοπές και διαρρήξεις, 91 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 55 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 32 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 450 για παράνομη είσοδο στην χώρα, τρεις για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, πέντε για απάτες και πλαστογραφίες, δύο για μαστροπεία, ένας για αρχαιοκαπηλία κ.α.

Επίσης, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τέσσερις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, τρεις ληστείες, 165 κλοπές και διαρρήξεις, 36 υποθέσεις ναρκωτικών, 11 υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας κ.α.

Ακόμη, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά και τρεις σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν 210 κιλά χασίς, 61 δενδρύλλια κάνναβης, 78 γραμμάρια ηρωίνης, 12 πιστόλια κ.α., ενώ εντοπίστηκαν 56 κλεμμένα οχήματα.

Σχετικά με τα τροχαία που συνέβησαν τον περασμένο Μάιο στην Δυτική Ελλάδα, καταγράφηκαν 37, όσα δηλαδή είχαν συμβεί και τον Μάιο του 2011.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία, έναντι δύο τον Μάιο του 2011, έξι τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι τεσσάρων τον περσινό Μάιο και 23 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 31 τον Μάιο του 2011.

Συνολικά, εννέα άτομα έχασαν την ζωή τους, έναντι δύο τον περσινό Μάιο, εννέα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά έναντι τεσσάρων τον Μάιο του 2011 και 39 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά έναντι 46 τον περσινό Μάιο.