Διώξεις στα μέλη του «κυκλώματος των ακινήτων»

Εμπλέκονται πάνω από 20 άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας»


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20:14
10/05/2012
Διώξεις στα μέλη του «κυκλώματος των ακινήτων»
2
loading

Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία στους φερόμενους ως μέλη του «κυκλώματος ακινήτων», το οποίο εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, συνολικά πάνω από 20 άτομα.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ένας πολιτικός μηχανικός, ενώ, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η κύρια ανάκριση θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα ορισθεί από την ολομέλεια εφετών στις 31 Μαΐου.

Κατά την πολυετή τους δράση, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνά τη δεκαετία, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν περισσότερες από 150 εικονικές εταιρίες, με εμφανιζόμενο αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων, μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες, υποσχόμενοι ότι θα μεσολαβούσαν σε υποθέσεις πλειστηριασμών ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις με αποτέλεσμα να χάνονται οι περιουσίες των θυμάτων τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μηνύσεις τραπεζών, οι οποίες εντόπισαν ότι μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να «παγώνουν» διαδικασίες πλειστηριασμών. Έτσι ξεκίνησαν με δικαστική εντολή καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, που πραγματοποίησε η ΕΥΠ και ξεπερνούν τις 100.000 σελίδες, από τις οποίες άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της πολυπληθούς ομάδας. Στις επίμαχες καταγεγραμμένες συνομιλίες γίνονται αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα αλλά και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι, με εισαγγελική διάταξη, έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα σε 3 από τους κατηγορούμενους: τον πολιτικό μηχανικό, τον αρχιμανδρίτη και σε ένα δικηγόρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar laros

    Πνευματικοι ανθρωποι !!!

  2. avatar LostMind

    Σε καθε βρωμια, τσουπ, ξεφυτρωνει κι ενας ρασσοφορος. Τσουπ - τσουπ - τσουπ ..... \"τσουπώνανε\" κι αυτοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει