Αίτημα αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο απορρίφθηκε ως αβάσιμο το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή Γ. Μαλλή, που χειρίστηκε την υπόθεση του συζύγου της και την δική της, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι συνήγοροι της συζύγου του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με την Β. Σταμάτη, ο ανακριτής έκανε υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του (υπέρβαση του δικαιοδοτικού του ρόλου), καθώς στη διάταξη απαγόρευσης, εκποίησης ή μεταβίβασης του ακινήτου επί της οδού Αρεοπαγίτου 33 στην Αθήνα, αναφέρει ότι το ακίνητο προέρχεται από έσοδα εγκληματικής δραστηριότητας.

Έτσι όμως θεώρησε ότι όντως έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη, δίνοντας παράλληλα την εντύπωση ότι έχει διατυπώσει ήδη πλήρη γνώμη για το πρόσωπο της πριν την απολογία της.

Στην αίτηση προς τον κ.Τέντε, όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικηγόροι της Σταμάτη υποστηρίζουν ότι το απορριπτικό βούλευμα επί της αίτησης εξαίρεσης πάσχει, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Ο κ. Τέντες θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετήσει την αίτηση και στην συνέχεια θα αποφανθεί.