Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις και επιτηρήσεις, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής, η οποία διέπραττε κλοπές σε καταστήματα.

Συνελήφθησαν στο κέντρο των Αθηνών, τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων ένας άνδρας και δύο  γυναίκες, ηλικίας 42, 25 και 24 ετών αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε κατάστημα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει διάφορα ενδύματα και αξεσουάρ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, εντός ειδικά διαμορφωμένης τσάντας που περιείχε αυτοσχέδια επένδυση αλουμινίου, που εξουδετέρωνε τα αντικλεπτικά συστήματα του καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα η παραπάνω σπείρα αφαιρούσε συστηματικά από διάφορα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών, ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ τα οποία έβγαζαν εκτός καταστημάτων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων τσαντών μεγάλου μεγέθους, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε αυτοσχέδια επένδυση με φύλλα αλουμινίου που εξουδετέρωνε τα αντικλεπτικά συστήματα.

Τα κλεμμένα αντικείμενα, τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους, οι οποίοι τα προωθούσαν στην Αλβανία με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ, από είκοσι τουλάχιστον διαφορετικά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών, τα οποία έφεραν τα καρτελάκια καθώς και τα αντικλεπτικά συστήματα των καταστημάτων.

Η συνολική αξία των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ανέρχεται στις 7.000 ευρώ.
Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.