Κοντά στον άνθρωπο που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τον πίνακα του Πικάσο, που αφαιρέθηκε μετά από κινηματογραφική ληστεία από την Εθνική Πινακοθήκη, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με την «Espresso», οι αστυνομικοί έπειτα από συντονισμένες έρευνες που όλο αυτό το διάστημα διεξήγαγαν μεθοδικά, κατάφεραν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που είχε και την οικονομική επιφάνεια, αλλά διέθετε και αγάπη για την τέχνη, ώστε να ενδιαφερθεί για τον κλεμμένο πίνακα του Πικάσο, τον οποίο άγνωστοι άρπαξαν στις 9 Ιανουαρίου 2012.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη μεγάλη κλοπή φέρονται πεπεισμένοι πως ο άνθρωπος στον οποίο έχουν καταλήξει είναι ο τελικός αποδέκτης του πίνακα του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου.

Μάλιστα δεν πρόκειται για τον άνθρωπο που έδωσε την παραγγελία για την κλοπή τόσο του πίνακα του Πικάσο όσο και των έργων του Μοντριάν και του Κάτσια. Μάλιστα, πιθανώς παραγγελία για την κλοπή των τριών πινάκων δεν υπήρξε ποτέ.