Δικογραφία σε βάρος δύο αντρών για πορνογραφία ανηλίκων

Αντάλλαξαν δύο αρχεία μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
16:04
12/11/2017
Δικογραφία σε βάρος δύο αντρών για πορνογραφία ανηλίκων
2
loading

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος 37χρονου και 46χρονου στα ίχνη των οποίων έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις που είναι καταχωρημένες στους δύο ημεδαπούς.

Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκε την 8 Νοεμβρίου στα σπίτια των δύο αντρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταμπλέτα, τα οποία χειρίζονταν αποκλειστικά οι ίδιοι.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του 37χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή και χρήση των επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού στον 46χρονο, ενώ επιπλέον βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ο 37χρονος εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ο 37χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Δεν λέγεται πορνογραφία ανηλίκών

  Αλλά Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
  Πορνογραφία σημαίνει κάτι το συναινετικό μεταξύ ενηλίκων
  Recommended terminology
  A set of international guidelines makes precise recommendations on appropriate terminology in this area.
  Terms to be used with caution, or avoided completely, include \'child pornography\', \'child sex tourism\' and \'child prostitution\'
  More appropriate terms are ‘child sexual abuse’, ‘sexual exploitation of children in the context of travel and tourism’ and ‘exploitation of children in/for prostitution’.
  Πηγή: https://www.interpol.int/Crime-areas/Crimes-against-children/Appropriate-terminology

 2. avatar Ρε που παμε ρε…

  Παει, εχει χαζεψει ο κοσμος ολος. Δε θα ξερουμε απο που να φυλαξουμε τα παιδια μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει