Συμμορία εφοδίαζε με πλαστές ταυτότητες πρόσφυγες

Τους διευκόλυνε να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο εξωτερικό


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23:08
25/05/2017
Συμμορία εφοδίαζε με πλαστές ταυτότητες πρόσφυγες
3
loading

Συμμορία, η οποία εφοδίαζε πρόσφυγες με πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, εκτιμάται ότι «κρύβεται» πίσω από τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 30χρονου Αλγερινού και μίας 33χρονης Αλβανίδας, στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται όταν αστυνομικοί εντόπισαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 33χρονη να συνοδεύει μία νεαρή προσφυγοπούλα, την οποία είχε προμηθεύσει προηγουμένως με πλαστή ταυτότητα και αεροπορικό εισιτήριο. Η έρευνα οδήγησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου, κατόπιν εφόδου, βρέθηκε σε δωμάτιο ο 30χρονος συγκατηγορούμενός της μαζί με δύο Σύρους πρόσφυγες. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν 42 πλαστές αστυνομικές ταυτότητα, όλες ελληνικές, 13 αεροπορικά εισιτήρια και 27 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι τα μέλη της συμμορίας επρόκειτο να εισπράξουν από κάθε πρόσφυγα μέχρι και 4.500 ευρώ για το ταξίδι τους έως τη χώρα προορισμού τους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο άτομο που τροφοδοτούσε τους συλληφθέντες με τα πλαστά έγγραφα. Εκτός από τον 30χρονο και την 33χρονη, συνελήφθησαν και οι τρεις πρόσφυγες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ROBOCOP

    Έτσι καταντήσατε την Ελλάδα κάποιοι με την ψήφο σας!Ξεφτιλισμένοι!

  2. avatar John From NY

    Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί δεν τους αφήνουμε να φύγουν; Σε όλα είμαστε μπάχαλο αλλά σε αυτό βρήκαμε να το παίξουμε σοβαροί επειδή μας βάζουν χρέη τα αφεντικά μας; Δηλαδή τους λέμε να μείνουν Ελλάδα να κάνουν τι ακριβώς. Εδώ εμείς με πτυχία και προσόντα την έχουμε κάνει και θα βρουν δουλειά οι παράνομοι; Αν κάποιος καταλαβαίνει το σκεπτικό παρακαλώ ας απαντήσει

  3. avatar kyrik

    Όταν κάποιος αλλοδαπός πρόσφυγας η μετανάστης (όπως θέλεις πές τον) προσπαθεί να βγεί από τη χώρα παράνομα συλλαμβάνεται. Όταν όμως μπαίνει παράνομα τού εξασφαλίζει το κράτος στέγη, τροφή, περίθαλψη κλπ. Δηλαδή το κράτος κάνει ό,τι μπορεί να μη χάσει τούς επισκέπτες που προτίμησαν τη χώρα μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει