Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν 23, 25, 26 ετών και ενός 15χρονου ανήλικου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, εκβίαση και παράνομη διαμονή στη χώρα, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη ομοεθνείς τους.

Ειδικότερα βραδινές ώρες της 18-7-2011 οι συλληφθέντες, μαζί με έναν εκ των (2 συνεργών τους που αναζητούνται, εισήλθαν σε οικία που διέμενε 29χρονος ομοεθνής τους στην Κρεμαστή Ρόδου και αφού τον εκβίασαν για τη ζωή του, προσπάθησαν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσά.

Στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν σε διάφορα μέρη του σώματός του, αφαιρώντας του το χρηματικό ποσά των 845€, διάφορα έγγραφα και την δίκυκλη μοτοσυκλέτα του. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες, προ 3μήνου είχαν συστήσει ομάδα, όπου ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν σε οικίες ομοεθνών τους και τους εκβίαζαν με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Σε περίπτωση δε, που αυτοί αντιστέκονταν, τους αφαιρούσαν με χρήση βίας, διάφορα χρηματικά ποσά. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι προ 2μήνου και την 15-7-2011, ανωτέρω ενήλικοι συλληφθέντες, μαζί με 1 εκ των συνεργών τους, εισήλθαν σε οικίες 2 ομοεθνών τους στην Κρεμαστή Ρόδου και αφού τους εκβίασαν προσπάθησαν να τους αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 4.000€ από τον καθένα.