Κύκλωμα κυρίως τελωνειακών, αλλά και αστυνομικών φαίνεται να κρύβεται πίσω από την κλοπή των οκτώ κοντέινερ με τσιγάρα, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από αποθήκη της Λαμίας.

Στο τελωνείο του Πειραιά διεξάγεται εκτεταμένο λαθρεμπόριο τσιγάρων με τη συμμετοχή επίορκων υπαλλήλων σύμφωνα με το directnews.gr. Τα κοντέινερ αυτά με πλαστά έγγραφα εμφανίζεται να μεταφέρουν, κυρίως σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άλλου είδους εμπορεύματα.

Οι τελωνειακοί που είναι στο κόλπο κάνουν τα στραβά μάτια και τα εκτελωνίζουν, με αποτέλεσμα στη συνέχεια τα κοντέινερ με τα τσιγάρα να οδηγούνται στη Βουλγαρία και τα λαθραία τσιγάρα να διοχετεύονται στην αγορά αυτής της χώρας. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται ότι… κάτι στράβωσε.

Οι διεφθαρμένοι τελωνειακοί, προφανώς, ενημερώθηκαν ότι υπάρχει κίνδυνος η κομπίνα να έχει διαρρεύσει. Έτσι, αποφάσισαν να τηρήσουν τα προσχήματα και να ζητήσουν από τους μεταφορείς του φορτίου, να προσκομίσουν, δήθεν, τις απαραίτητες διασαφηνίσεις, προκειμένου να γίνει ο εκτελωνισμός.

Ταυτόχρονα όμως τους έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα οκτώ κοντέινερ με τα τσιγάρα και… να εξαφανιστούν! Αντί να τα κρατήσουν στο χώρο του τελωνείου του Πειραιά, τα έστειλαν, στις 27 Ιουνίου, για φύλαξη σε αποθήκη… στη Λαμία, η οποία είχε μισθωθεί από εταιρεία με έδρα την Αθήνα!

Κάποιοι τελωνειακοί σφράγισαν την αποθήκη και θεώρησαν ότι έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Δύο μέρες αργότερα ο ιδιοκτήτης της αποθήκης διαπίστωσε, τυχαία, ότι οι πόρτες της αποθήκης είχαν παραβιαστεί και τα κοντέινερ μαζί με το εμπόρευμα είχαν κάνει φτερά. Τώρα, αρμόδιο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρώντας να βρει την άκρη του νήματος.