Ανατροπή πραγματοποιείται στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Πλέον αναζητείται το πρόσωπο που θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Η δίωξη στρέφεται κατά αγνώστων, καθώς από τις έως τώρα έρευνες δεν εντοπίστηκαν οι δράστες. Όμως το γεγονός ότι η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθώς η εκδοχή της αυτοκτονίας φαίνεται να χάνει έδαφος.

Οπως είπε στην «Καθημερινή» ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου σπουδαστή, κ. Δημήτρης Μπούκας, «παρά το γεγονός ότι το κακούργημα δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει νέα τροπή και πρέπει να αναμένουμε πλέον το αποτέλεσμα της κύριας ανάκρισης στην οποία έχει παραπεμφθεί η υπόθεση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, υπάρχουν επίσης κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και αυτό αφορά προφανώς και συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται εντός των επομένων ημερών να υπάρξουν κατηγορίες και για άλλα αδικήματα, όπως, για παράδειγμα, καψώνια τα οποία έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων και πειράγματα τα οποία είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying εις βάρος του 20χρονου σπουδαστή, καθώς θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

«Είμαι βέβαιος ότι τη μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατό του. Και δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία!», δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Μπούκας, θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει σαφής χαρακτηρισμός της πράξης ως αυτοχειρία ή ανθρωποκτονία.