Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο πλαίσιο των μέτρων που σχεδιάζει για να ενισχύσει την οδική ασφάλεια αλλά και την εξάλειψη του φαινομένου της απόκτησης διπλώματος με «λάδωμα» που πλέον έχει γίνει κανόνας , προωθεί αλλαγές στο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Οι αλλαγές θα αφορούν τόσο στη θεωρητική όσο και την πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδηγών.
 
Ένα από τα μέτρα που θα λάβει είναι η αντικατάσταση του ονοματεπώνυμου του υποψήφιου οδηγού με ηλεκτρονικό κωδικό. Έτσι δεν θα μπορούν να υπάρχουν προσυνεννοήσεις, αφού πλέον ο υποψήφιος θα μαθαίνει τον τόπο και τον χρόνο εξέτασης του στις πρακτικές εξετάσεις κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο θεωρητικό κομμάτι το υπουργείο ετοιμάζει νέα εγχειρίδια εξέτασης ενώ ανακοίνωσε και σχέδιο για να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις σε περισσότερες γλώσσες ώστε να καλύπτονται και οι μετανάστες που επιθυμούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης στη χώρα μας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.