Αστυνομικοί του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων συνέλαβαν πέντε Ρουμάνους και τρεις ημεδαπές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση σφραγίδων.

Ύστερα από συντονισμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες στη Ρουμανία, τις οποίες έπειθαν να έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να εργασθούν ως καθαρίστριες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση.

Μετά την άφιξή τους στην Αθήνα, τις «φυλάκιζαν» σε διαμέρισμα στο κέντρο των Αθηνών, όπου με συνεχείς ξυλοδαρμούς, βιασμούς και χρήση ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε τρεις οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας ημεδαπού συνεργού τους, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Πριν από πέντε μέρες ένα από τα θύματα κατόρθωσε να διαφύγει και ζήτησε βοήθεια από την ανωτέρω υπηρεσία, καταθέτοντας ενόρκως για τη δράση της οργάνωσης.

Μετά από έρευνες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης και ο αρχηγός της ενώ σε συνεργασία με τις ρουμανικές αρχές αναζητούνται και τα υπόλοιπα λοιπά μέλη-στρατολόγοι.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα κράτησης, εντοπίσθηκαν τρεις ακόμη γυναίκες ρουμανικής υπηκοότητας, τα οποία επιβεβαίωσαν τη δράση της οργάνωσης.

Οι αρχές κατέσχεσαν ένα πολυτελές Ι.Χ. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 3.800 ευρώ καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης.
Στις τέσσερις γυναίκες, παρασχέθηκε άμεσα βοήθεια ενώ τώρα φιλοξενούνται σε ξενώνα, μέχρις να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστούν «θύματα εμπορίας ανθρώπων» και επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως επιθυμούν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.