Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο και προχώρησε σε 3 προσαγωγές.

Οι τρεις προσαχθέντες είναι αλλοδαποί και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους και ο 30χρονος Έλληνας συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια προκάλεσαν νεαροί που συμμετείχαν σε συναυλία που γινόταν στην πλατεία Εξαρχείων. Συγκεκριμένα η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν επετράπη από τις πρυτανικές αρχές, καθώς πέρσι, σε ανάλογη εκδήλωση είχαν δημιουργηθεί φθορές στο Ίδρυμα. Οι πρυτανικές αρχές λοιπόν αποφάσισαν το κλείσιμο των πυλών για το Σαββατοκύριακο και αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν το χώρο.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιές και έκαψαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Ζαΐμη. Οι ίδιοι επιτέθηκαν και σε όχημα της Πυροσβεστικής που έσβηνε τις φωτιές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.