Τοίχους με επένδυση από καουτσούκ έχει το κελί, στο οποίο κρατείται, αφού επέστρεψε από τη διασωλήνωσή του στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής, που σκότωσε το θύμα του με 5 μαχαιριές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος βρίσκεται μόνος του στο κελί, στο οποίο υπάρχει ένα παράθυρο με κάγκελα, που βλέπει στον εξωτερικό χώρο. Επένδυση από καουτσούκ υπάρχει και στην πόρτα του κελιού, στην οποία βρίσκεται το δεύτερο παράθυρο.

Ο κρατούμενος επιτηρείται συνεχώς, μέρα και νύχτα, τόσο με κάμερα όσο και από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Star», συναντά μόνο το προσωπικό του ψυχιατρείου, καθώς οι δικοί του άνθρωποι φαίνεται πως του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Μιλώντας στο «Star», ο Κώστας Βαρσάμης, πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, αναφέρει: «Τοποθετήθηκε σε έναν θάλαμο αυτοπροστασίας. Ο γιατρός θα αποφασίσει πόσο διάστημα θα μείνει εκεί. Υπάρχει επιτήρηση, και από τον υπάλληλο και ηλεκτρονική, ό,τι προβλέπεται. Είναι ένας άνθρωπος που επιτηρείται πάρα πολύ αυστηρά».

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέρει: «Η επιτήρηση, πλέον, θα γίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο κελί στην ψυχιατρική πτέρυγα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κάθε 15 λεπτά. Αναμένεται να υπάρξουν απαντήσεις μετά την ειδική ψυχιατρική έρευνα, που θα του γίνει από τους πραγματογνώμονες, τους οποίους έχει βάλει η ανακρίτρια».

Τις επόμενες ημέρες τρεις ψυχίατροι θα μεταβούν στο ψυχιατρείο, για να εξετάσουν τον κρατούμενο. Η τεχνική σύμβουλος του πατέρα της Κυριακής, Μυρτώ Σαμαρά-Οικονόμου, αναφέρει: «Οι πληροφορίες από το περιβάλλον της Κυριακής και από τον πατέρα της δεν ταιριάζουν με την εικόνα ανθρώπου με σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα. Πιθανόν να χρειαστούν περισσότερες από μια συνεδρίες».