Μία εβδομάδα μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για την κατηγορία της μαστροπείας η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση. Η αθωωτική απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (4-3), με τους τέσσερις ενόρκους να καθορίζουν την τελική κρίση των δικαστών, οι οποίοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει την καταδίκη της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας.

Η κίνηση της Εισαγγελίας οδηγεί και πάλι τη μητέρα της 12χρονης στο εδώλιο του Εφετείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της μαστροπείας.

Η έφεση δεν αφορά την ομόφωνη αθώωσή της για την πορνογραφία. Η πόρτα της φυλακής για τη μητέρα άνοιξε την περασμένη Τρίτη, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για πλημμεληματική εκβίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται στη φυλακή ο Ηλίας Μίχος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 έτη, και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκισης έως 7 χρόνια κάθειρξης αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα αναστολής στην έφεση.