Σοβαρά ψυχικά και ψυχιατρικά προβλήματα φέρεται να επικαλείται ο 39χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του ανακριτή, όπου παρέμεινε για μόλις πέντε λεπτά και προσκόμισε απολογητικό υπόμνημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Αυτό ήταν και το μόνο αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, που διατυπώνεται στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο, δεν γίνεται καμία αναφορά στην Κυριακή και τη σχέση τους αλλά ούτε και στο μοιραίο βράδυ.

Ο κατηγορούμενος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια  κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση, φέρεται να επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά – ψυχικά προβλήματα αναφέροντας ότι έχει κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα, φέρεται να δηλώνει τοξικοεξαρτημένος και να επικαλείται ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημα καταγράφονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 10 ετών, (από το 2013 έως το 2023) νοσηλεύτηκε τουλάχιστον 7 φορές, οι τελευταίες τέσσερις το 2023 μέσα σε 5 μήνες, στο Δαφνί, το Αττικόν αλλά και σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 39χρονος έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια.

Μάλιστα, φέρεται να προσκομίζει και λίστα με 16 διαφορετικά φάρμακα που του έχουν συνταγογραφηθεί.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή»

Στα λίγα λεπτά που παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο, ο 39χρονος φέρεται να είπε: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Προσπάθησα αλλά βρήκες άλλον – Κρίμα γιατί σε αγάπησα»: Στο φως νέες επιστολές του δράστη

Τμήματα από δύο ακόμα επιστολές που είχε στείλει ο 39χρονος στην 28χρονη Κυριακή, πριν τη δολοφονήσει με πισώπλατες μαχαιριές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στις επιστολές του, τις οποίες παρουσιάζει το MEGA και το Live News, ο 39χρονος δράστης επιδεικνύει χειριστικότητα, με την οποία προσπαθεί να θυματοποιήσει τον εαυτό του και να δημιουργήσει τύψεις στην Κυριακή. Παράλληλα, καλεί τη γυναίκα την οποία δολοφόνησε με πισώπλατες μαχαιριές «να μην τον ακουμπά».

Οι επιστολές του 39χρονου: «Ό,τι και να έκανα σκεφτόμουν πάντα και εσένα. Ακόμη και ότι έγινα υπεύθυνος στη δουλειά. Σκεφτόμουν ότι θα είσαι υπερήφανη για μένα. Σκεφτόμουν το μέλλον μας, ακόμα και πού θα πάμε. Σε όλους έλεγα: «η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, δεν θα με πονέσει ποτέ».

Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες, δεν με ήθελες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος. Προσπάθησα αλλά βρήκες άλλον. Αυτό μου έδειξε ότι δεν με αγάπησες ρε Κυριακή. Ό,τι και να λες είναι όλα δικαιολογίες στο μυαλό σου για να είσαι εσύ καλά.

Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μας έκανες έτσι; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου. Δεν μου άξιζε γιατί σου έδειξα πως δεν έχω ξανανιώσει ποτέ όπως ένιωσα για σένα και ότι ήθελα όσο τίποτα να τα καταφέρουμε. Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη όμως, σου είπα: «Εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Σε άλλη επιστολή, ο 39χρονος, γράφει: «Πίστεψα σε αυτά που μου έλεγες. Δεν γίνεται ο ίδιος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω τόση αγάπη, τώρα να με κάνει χίλια κομμάτια. Τόσο ωραίος ήταν αυτός ο άνδρας; Δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί μια χαρά και με τη δουλειά μας; Δεν είχαμε τόσα να κάνουμε και να ζήσουμε; Γιατί φέρθηκες έτσι;

Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει. Πάντα έλεγα το κορίτσι μου αξίζει και σου έλεγα να μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζει να παιδεύομαι στη δουλειά, αξίζει τα πάντα. Αποφάσισες όμως, να αποδείξεις ότι δεν άξιζε τίποτα. Υποτίμησες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Ήθελες επιβεβαίωση; Τώρα όλα εντάξει;

Τόσα χρόνια για να μου δείξεις ότι ήταν όλα ψέματα; Κρίμα ρε μωρό μου, σε αγάπησα. Μπορούσες να τελειώσεις αυτή τη σχέση και μετά να κάνεις ό,τι θέλεις και όχι με αυτόν τον τρόπο. Με σκότωσες και με έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να ξανά κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση.

Δεν θέλω να με ακουμπάς. Ό,τι αγάπησα δεν υπάρχει πια εκεί. Γενικά δεν θέλω άλλο εσένα μέχρι να σταματήσω και εγώ από οδηγός οπότε και δεν θα βλεπόμαστε. Χθες, όπου προσπάθησα να κάνω έρωτα μαζί σου, τα χάλασες όλα. Κρίμα γιατί σε αγάπησα. Να είσαι καλά αλλά μακριά μου».

Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Τη φρίκη που εκτυλίχθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας καταγράφει το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλέφωνο της 28χρονης Κυριακής, το οποίο έμεινε ανοιχτό δίπλα στη σορό της.

Την ώρα που η 28χρονη έχει μαχαιρωθεί από τον 39χρονο δράστη, και από το σημείο ακούγονται φωνές, ο τηλεφωνητής, που λίγο νωρίτερα της έχει πει πως «περιπολικό δεν είναι ταξί», ακούει live τη δολοφονία και επαναλαμβάνει «Με ακούτε;», το οποίο παρεμβάλλεται σαν μοτίβο σε ολόκληρη την καταγραφή.

Ακόμα στην καταγραφή, ακούγεται η αξιωματικός υπηρεσίας, η οποία εξηγεί στους υπόλοιπους που έσπευσαν στο σημείο τι έχει προηγηθεί αλλά και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που νομίζουν πως ο δράστης, που έχει σκηνοθετήσει τον αυτοτραυματισμό του, είναι ο φίλος που προσπάθησε να την προστατέψει.