Μόλις πέντε λεπτά παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σε αυτά τα λίγα λεπτά είπε και τα πρώτα λόγια όταν κλήθηκε από την 25η ανακρίτρια να εξηγήσει τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ο οποίος αμέσως κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, φόρμες και παντόφλες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έμοιαζε ήρεμος ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του.

Καμία αναφορά στο υπόμνημά του στην Κυριακή και τη σχέση τους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αυτό ήταν και το μόνο αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, που διατυπώνεται στο σύντομο απολογητικό υπόμνημα που προσκομίστηκε στην ανακρίτρια. Στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γίνεται καμία αναφορά στην άτυχη κοπέλα και τη σχέση τους αλλά ούτε και στο μοιραίο βράδυ.

Ο κατηγορούμενος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια  κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση, φέρεται να επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά – ψυχικά προβλήματα αναφέροντας ότι έχει κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα, φέρεται να δηλώνει τοξικοεξαρτημένος και να επικαλείται ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημα καταγράφονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 10 ετών, (από το 2013 έως το 2023) νοσηλεύτηκε τουλάχιστον 7 φορές, οι τελευταίες τέσσερις το 2023 μέσα σε 5 μήνες, στο Δαφνί, το Αττικόν αλλά και σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 39χρονος έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια.

Μάλιστα, φέρεται να προσκομίζει και λίστα με 16 διαφορετικά φάρμακα που του έχουν συνταγογραφηθεί.

Λύτρας: Η Κυριακή έκανε το αυτονόητο – Ειδεχθές έγκλημα

«Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν υπάρχουν λόγια να πεις στην οικογένεια της Κυριακής. Η Κυριακή έκανε το αυτονόητο. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει βοήθεια και προστασία. Δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζετε. Ο κατηγορούμενος ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δεν είπε τίποτα κατά την απολογία του. Και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που θα διαταχθούν» είπε ο δικηγόρος του 39χρονου, Απόστολος Λύτρας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.