Τους μπλε φακέλους με τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου παρέλαβαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τα μέλη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τους μπλε φακέλους διαμόρφωσαν οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Σταύρος Παπασταύρου οι οποίοι και υπογράφουν το εισαγωγικό σημείωμα.

Το υλικό που περιέχεται σε αυτούς περιλαμβάνει τους κεντρικούς κυβερνητικούς στόχους και τις δράσεις για την περίοδο από το 2023 έως το 2027, τα ορόσημα για όλες τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις προθεσμίες για το νομοθετικό έργο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας αλλά και ένα ημερολόγιο υποχρεώσεων για κάθε μήνα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023 – 2027/ Οι δεσμεύσεις μας

Η ενότητα περιλαμβάνει, τους κεντρικούς κυβερνητικούς στόχους και δράσεις της νέας κυβερνητικής περιόδου σε συνάρτηση με τον στρατηγικό πολιτικό σχεδιασμό και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027.

Β. Προγραμματισμός / Προτεραιότητες 2023

Η ενότητα περιλαμβάνει τα ορόσημα με προθεσμία ολοκλήρωσης εντός του έτους για όλες τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες για την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού προγραμματισμού (Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα & Κρίσιμη Δευτερογενής Νομοθεσία). Όσον αφορά τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, περιλαμβάνονται τα ορόσημα εκταμίευσης και τα ενδιάμεσα βήματα σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και οι δεσμεύσεις του προγράμματος Μεταπρογραμματικής Εποπτείας. Οι δράσεις και τα έργα που περιλαμβάνονται στα εθνικά, οριζόντια και τομεακά σχέδια δράσης 2023 ταξινομούνται ανά τομέα πολιτικής. Τέλος, η υποενότητα «τρέχοντα ζητήματα» περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες και προτεραιότητες με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο 2023.

Γ. Χρονοδιάγραμμα Βασικών Υποχρεώσεων και Εργασιών

Χρηστικό ημερολόγιο που περιλαμβάνει τις προθεσμίες ολοκλήρωσης βασικών υποχρεώσεων και εργασιών ανά μήνα.

Δ. Παράρτημα: Κυβερνητικό Έργο Ιούλιος 2019 – Μάιος 2023

Το συγκεντρωτικό υλικό του κυβερνητικού έργου της περιόδου Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2023 παραδίδεται ως ψηφιακό αρχείο και περιλαμβάνει αφ’ ενός τα κείμενα αναφοράς για το σύνολο της κυβέρνησης και αφ’ ετέρου το στοχευμένο υλικό κάθε υπουργείου.

Δείτε φωτογραφίες από το υπουργικό συμβούλιο…