Πρώτη ημέρα στα υπουργεία για τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή της ορκωμοσία. Από νωρίς το πρωί αρκετοί έφτασαν στα γραφεία τους για να ξεκινήσουν τη σκληρή δουλειά, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους.

Σημειώνεται πως σήμερα στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται η παρθενική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε «καλή αρχή σε όλους» σημειώνοντας ότι «εγώ πάντα έρχομαι πρωί». «Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας». Σε ερώτηση τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα ο νέος υπουργός Εργασίας απάντησε «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προσερχόμενος στο υπουργείο το πρωί της Τετάρτης, τόνισε: «Πρέπει να συνείσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να καθυστέρησουμε τίποτα από όσα έχουν δορομογληθεί. Να δουμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης ταλαιπωρείας και γραφειοκρατίας».

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είπε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι “πολίτης”».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε αρχικά πως «δεν μου είναι άγνωστο ούτε το Υπουργείο, ούτε και το κτήριο». «Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντα στο μυαλό μας του ευάλωτους, την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε με τη σειρά του: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

Νωρίς νωρίς έφτασε στο υπουργείο και η Σοφία Ζαχαράκη. «Έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό, τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια που πολλά έχουν φτάσει στη τελική φάση έγκρισης, άρα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να μπορέσουν να έρθουν τα δάνεια, τα σημαντικά εγχειρήματα, το paic button, όλα τα καινούρια project τα οποία τρέχουν», είπε με τη σειρά την η κ. Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Τόνισε πως στόχος είναι η: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου Υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού. Τέλος πρόσθεσε πως: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και μια δυνατότητα να διοικήσω, όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έφτασε το πρωί και ο υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης ο οποίος σημείωσε πως «η δουλειά σου πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, τα ζητήματα της απλοποίησης τα βλέπει στην καθημερινότητά του ο πολίτης».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, φτάνοντας στο υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα και αμέσως ξεκινά δουλειά.