Αντιδράσεις στο Twitter ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου για τη μεσαία τάξη, καθώς η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δήλωσε ότι είναι 5.000 ευρώ το εισόδημα ανά άτομο.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3FM και δήλωσε πως «για τα εισοδηματικά όρια, η ΕΛΣΤΑΤ δίνει τέσσερις κατηγορίες. Η πρώτη το 25% του ελληνικού λαού περίπου, το οποίο διαφοροποιείται κάθε φορά, ανάλογα με τις κρίσεις, μεγαλώνει αυτό το ποσοστό ή όχι, είναι οι λεγόμενοι φτωχοί. Το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα».

Έπειτα, στην ερώτηση «πού κυμαίνεται η μεσαία τάξη», είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι 5.000 αν θυμάμαι καλά, μέχρι το ένα άτομο. Αυτά είναι το ισοδύναμο του εισοδήματος». «Δεν είναι λοιπόν τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά τα εισοδηματικά. Αλλά τα ανώτερα εισοδήματα είναι αυτά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί μεσαία τάξη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε πως «δεν μας λέτε τα όρια της μεσαίας τάξης», η κα.Φωτίου απάντησε ότι «δεν χρειάζονται στους ακροατές μας, για τον απλούστατο λόγο, διότι η μεσαία τάξη όπως ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, αλλά και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να προκληθούν αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, όπου μεταξύ άλλων οι χρήστες ανέφεραν ότι «η Φωτίου μάλλον μεσαία τάξη θεωρεί όποιον δεν κοιμάται σε χαρτόκουτο» και πως «αυτό δεν είναι κόμμα, είναι θίασος».

Ακούστε τις δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου στο 10.20-12.40:

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις: