Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με χιούμορ στο σύστημα «Δήμητρα» που λανσάρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, με μια μαντινάδα που άκουσε στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του στο Αιγάλεω το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου, ο πρωθυπουργός είπε: «Οι πολίτες ας σκεφτούν πολύ τι θα ψηφίσουν. Μπορεί, για παράδειγμα, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και αύριο να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, με ένα “ν”. Προσέξτε γιατί εδώ δεν είναι για γέλια. Ο τελευταίος δεν κρύβει ότι θέλει και πάλι να ανατινάξει τις τράπεζες. Μόλις προχθές διάλεξε και νόμισμα μόλις μας βγάλει από το ευρώ. Πώς το βάφτισε; “Δήμητρα”». Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη έλεγε: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι; Ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη!».

Το σύστημα «Δήμητρα» είναι, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 πάντοτε, ένα «απαραίτητο εργαλείο (δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών – ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ – για χρήση εντός του ευρώ. Το έχει και η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία). Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης – θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος».