Μετά τα όσα είπε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης για τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπημ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει όσα είχε πει σχετικά με το γεγονός ότι στον σταθμό της Λάρισας του ΟΣΕ λειτουργούσαν κανονικά όλα τα μηχανήματα το βράδυ της σύγκρουσης των τρένων.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτησή του: «Όταν αποκάλυψα για πρώτη φορά στην εκπομπή του κ. Γιώργου Αυτιά, την Κυριακή μετά το φοβερό δυστύχημα, ότι στον Σταθμό στη Λάρισα όλα τα μηχανήματα και η κονσόλα δούλευαν κανονικά, έπεσαν, ως συνήθως, άπαντες να με φάνε. Την επόμενη στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη μάλιστα είχα και μία μεγάλη δημόσια διαφωνία για αυτό ακριβώς το θέμα, με την @M_anasta.

Χθες στην Βουλή ο κ. Γεραπετρίτης κατέθεσε όλα τα έγγραφα με 14 υπηρεσιακές υπογραφές, ότι όλα λειτουργούσαν κανονικά και ότι ο Σταθμάρχης εκείνη την νύχτα είχε τα όργανα που του έλεγαν ότι είχε βάλει το τρένο στην ανάποδη πλευρά και είχε την δυνατότητα για πάνω από 12 λεπτά να ακινητοποιήσει τα τρένα. Δυστυχώς είτε δεν κατάλαβε τί του έλεγε η κονσόλα είτε δεν ήταν καν εκεί. Αυτά θα τα ξεδιαλύνει η Δικαστική έρευνα. Η ουσία παραμένει όμως τα μηχανήματα ήταν εκεί και λειτουργούσαν, οι άνθρωποι δεν τα αξιοποίησαν».