Να ξετυλίξουν το κουβάρι του σκανδάλου «Qatargate» προσπαθούν οι βελγικές αρχές μέσα από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων ενώ αποσπάσματα από τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Εύα Καϊλή αρνείται την εμπλοκή της ενώ δηλώνει προδομένη από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι τον οποίo εμπιστευόταν τυφλά.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κλήθηκε όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «La Repubblica» και «Le Soir» και μεταδίδει η ΕΡΤ να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν σπίτι της αλλά και στην κατοχή του πατέρα της. Η υπερασπιστική γραμμή της δε στηρίχθηκε στο ότι τα χρήματα ανήκαν στον Παντσέρι.

«Άνοιξα τη βαλίτσα, άνοιξα επίσης το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι ο σύζυγός μου φύλαγε κάτι στο σπίτι για το παλιό του αφεντικό, τον Αντόνιο Παντσέρι και ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή.

Φραντσέσκο Τζόρτζι Εύα Καϊλή

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, όμως από την πλευρά του κατέθεσε πως η σύντροφός του γνώριζε για τα ποσά αφήνοντάς την όμως έξω από το κύκλωμα.

«Η Εύα γνώριζε προφανώς για τα χρηματικά ποσά και την προέλευσή τους αφού μένουμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου. Είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της» φέρεται να υποστήριξε ο Τζόρτζι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir.

Εύα Καϊλή: Δεν αναγνωρίζω κανένα, ούτε καν τον σύντροφό μου

Tο συγκεκριμένο δημοσίευμα την περιγράφει ως «εμφανώς αναστατωμένη» και τονίζει ότι στρέφεται κατά του συντρόφου της κατηγορώντας τον για την εμπιστοσύνη που έδειχνε στον Παντσέρι. «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστευόταν τυφλά τον Αντόνιο (Παντσέρι). Είμαι στο στάδιο που δεν αναγνωρίζω κανένα, ούτε καν τον σύντροφό μου» σημείωσε η Ευρωβουλευτής.

Εύα Καϊλή

Οι ανακριτές στάθηκαν και στο γεγονός ότι επιχείρησε να απομακρύνει τα χρήματα από το σπίτι. «Μετά τη σύλληψη του συντρόφου μου, πήγα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί είχε συλληφθεί. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου ο οποίος ήταν μαζί με το παιδί. Του ζήτησα να έρθει και να πάρει τη βαλίτσα» επεσήμανε η εμπλεκόμενη Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναφέρθηκε και στο πώς άρχισαν όλα λέγοντας ότι οι πρώτες επαφές ξεκίνησαν το 2018 και όλα οργανώθηκαν το 2019. Ειδικότερα, δήλωσε: «Η συνεργασία ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Εμείς είχαμε καθορίσει τις αμοιβές, τις οποίες δυσκολεύομαι να θυμηθώ, για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τζόρτζι, το σύστημα εξελίχθηκε με τη δημιουργία μιας ΜΚΟ που χρησίμευε για κάλυψη, με τον Παντσέρι να μοιράζει εισιτήρια για το Κατάρ σε κοντινά του πρόσωπα.

Μάλιστα, και ο Παντσέρι από την πλευρά του, όπως γράφει η Le Soir, διαβεβαίωσε τον ανακριτή ότι η δράση του άρχισε μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωβουλή.