Στον αέρα βρίσκεται η σημερινή ακρόαση στην οποία θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή, καθώς, όπως είπε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο. Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι θα ζητήσουν αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη 20/12.

Όπως είπε ο δικηγόρος ότι τα τελευταία δύο 24ωρα έχει πολύωρη επικοινωνία με την Εύα Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας. «Έχω μιλήσει τις τελευταίες δύο μέρες με την Εύα Καϊλή, έχουμε μιλήσει πολλές ώρες για όλα τα ζητήματα. Έχουμε συμφωνία με τους δύο βέλγους συνηγόρους να τηρηθεί το απόρρητο».

«Είναι προγραμματισμένη να γίνει η συζήτηση για το αν θα κρατηθεί η όχι. Υπάρχει απεργία στις Βρυξέλλες και δεν υπάρχει προσωπικό. Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της. Της είπα δεν είναι σωστό να γίνει μέσω δικηγόρων, θα ζητήσουμε αναβολή για την άλλη Τρίτη. Δεν πρέπει να γίνει σήμερα το δικαστήριο, θα πρέπει να είναι παρούσα. Μέχρι τότε θα μείνει προφυλακισμένη» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είχε ιδέα για τα χρήματα»

«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα έφερε ο σύντροφός της, δεν είχε ιδέα. Τον ρώτησε “τι είναι αυτά τα χρήματα” και του είπε να πάνε εκεί που ανήκουν. Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους. «Για τα ποσά δεν μπορώ να τοποθετηθώ, δεν είναι αυτά που δημοσιεύονται».

«Αν κριθεί με νομικούς όρους και προϋποθέσεις θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Αν επικρατήσουν πολιτικές σκοπιμότητες τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα»