Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Ο Γιάννης Ρουμπάτης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών προέβη στην παραδοχή ότι παρακολουθούνταν πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο πάλαι ποτέ διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είπε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο κ. Πιτσιόρλας είτε τεθεί υπό παρακολούθηση επειδή διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. Μάλιστα παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χιλιόμετρα ακτογραμμή στην περιοχή της Ζακύνθου) ενώ ανέφερε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

«Ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών» είπε ο κ. Ρουμπάτης, για να προσθέσει ότι είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη», χωρίς όμως να αναφερθεί και το όνομα. Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα και εάν τυχόν προκύψουν επιλήψιμα στοιχεία να προσκομιστούν στη Δικαιοσύνη.