Νέο παραλήρημα από την Τουρκία προς την Ελλάδα ακούστηκε για ακόμα μια φορά από τα χείλη κυβερνητικού αξιωματούχου, καθώς κατηγόρησε την χώρα ότι εξοπλίζει μέλη του PKK, τα οποία εκπαιδεύει στο στρατόπεδο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο İsmail Çataklı, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, σε τακτική ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του υπουργείου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK. Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει ως υπεύθυνη και σοβαρή πολιτεία σε αυτό το θέμα. Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε. Ωστόσο, εάν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το “Καντίλ της Ελλάδας”, μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει; Σκεφτείτε το…».

Μάλιστα, δείχνοντας φωτογραφίες του στρατοπέδου του Λαυρίου στην Ελλάδα, είπε: «Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK, είναι ενεργό στην υπηρεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτό το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο για εμάς, με βάση τις πληροφορίες μας. Αν και η Ελλάδα το αρνείται αυτό, τα στοιχεία και οι αποδείξεις από τις μυστικές υπηρεσίες μας είναι ξεκάθαρα. Γνωρίζουμε ότι ο Hafız Mahir είναι υπεύθυνος του στρατοπέδου του Λαυρίου για τον ευρωπαϊκό κλάδο της τρομοκρατικής οργάνωσης.»

«Από τον Mahmut Yıldız αφαιρέθηκε η ευθύνη του στρατοπέδου και του ανατέθηκε η διαχείριση της παράνομης μεταφοράς ατόμων που θα περάσουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση από τη χώρα μας, (γνωρίζουμε) ότι ο Özcan Ergün έχει οριστεί ως επόπτης του στρατοπέδου του Λαυρίου, ότι υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε τρομοκρατική οργάνωση στον καταυλισμό και οι υπεύθυνοι ορίζονται από το Kandil. Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε. Ωστόσο, αν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το ‘το Καντίλ της Ελλάδας’, μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει τότε; Να το σκεφτούν καλά αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια.