Ως μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διάβασαν» στο Μέγαρο Μαξίμου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός από τα διλήμματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, το άνοιγμα σε ΚΙΝΑΛ και Βαρουφάκη για επικείμενη συνεργασίας στο πλαίσιο δημιουργίας μιας προοδευτικής -όπως τη χαρακτήρισε – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνησης μετά τις πρώτες κάλπες με απλή αναλογική, δεν έλειψαν και οι εντάσεις με την «Ομπρέλα» να δημιουργεί «τρικυμία», καθώς έριξε τα δικά της απόνερα την ώρα της ψηφοφορίας για το καταστατικό, με καταγγελίες για νόθευση του αποτελέσματος. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε την παλιά πολιτική συνταγή σπέρνοντας το διχασμό, υιοθετώντας ξεπερασμένα μηνύματα και προβάλλοντας προγραμματικές θέσεις που δεν είναι ούτε ρεαλιστικές, ούτε κοστολογημένες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι τα σύνθετα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι επάλληλες κρίσεις απαιτούν σοβαρότητα, μετριοπάθεια και σχέδιο. Γι’ αυτό και λαμβάνουν μέτρα με σύνεση και ακολουθούν μια οικονομική πολιτική μετρημένη και ενταγμένη στις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αναμένεται στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο – μετά το Πάσχα- να ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και είναι πιθανό να φτάσει στο 8%, δηλαδή γύρω στα 715€. Παράλληλα, μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑμεΑ το επίδομα των 200 ευρώ, ενώ αναμένεται εντός της εβδομάδας να ανοίξει και η πλατφόρμα για τα καύσιμα.

Με «οδηγό» την ευθύνη

Στη Νίκαια θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα η τρίτη Προσυνεδριακή Συζήτηση για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα» με κεντρικούς ομιλητές τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και τον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η ενεργοποίηση των γαλάζιων στελεχών σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί από τους βουλευτές να «οργώσουν» τις περιφέρειές τους τις ημέρες του Πάσχα επικοινωνώντας στους πολίτες το έργο της κυβέρνησης και εξηγώντας στην πράξη, ότι η κυβερνώσα παράταξη ακολουθεί μια σώφρονα πολιτική για «να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις». Είναι σαφές, ότι επιχειρείται από το κυβερνητικό επιτελείο άνοιγμα στην κοινωνία, προκειμένου τα γαλάζια στελέχη ριχτούν στην πρώτη γραμμή της μάχης σε μια συγκυρία αντικειμενικά δύσκολη, η οποία απαιτεί την προσαρμογή του πολιτικού συστήματος σε ένα μοντέλο ανθρωποκεντρικό, όπου οι κυβερνώντες θα αφουγκράζονται τα προβλήματα των πολιτών δίνοντάς τους υπεύθυνες απαντήσεις.