Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι το πρώτο κόμμα που θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα τον… χορό των συνεδρίων καθώς θα ακολουθήσει αυτό της Νέας Δημοκρατίας μετά το Πάσχα και του Κινήματος Αλλαγής τέλη Μαΐου. Επί του παρόντος όμως τα βλέμματα στρέφονται στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου όπου στις 19:30 θα ανοίξει τις εργασίες του 3ου συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Να σημειωθεί ότι θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του ανώτατου κομματικού οργάνου, ακόμη κι αν δεν έχουν εκλεγεί σύνεδροι.

Η προσέλευση των αντιπροσώπων και των προσκεκλημένων στον χώρο καθώς και η παραλαβή των καρτών θα γίνει σήμερα από τις 17.00 έως τις 18:30. Την ίδια ώρα θα παραλαμβάνουν την κάρτα τους και όσοι δεν έχουν εκλεγεί σύνεδροι και θέλουν να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες. Η είσοδος στο χώρο όλες τις ημέρες από σήμερα έως και την Κυριακή που θα λήξουν οι εργασίες, θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή rapid-test 24ώρου ενώ στο χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί και… παιδότοπος για όσος θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους μαζί, ενώ αύριο Παρασκευή 15 του μηνός και το Σάββατο 16 του μηνός, από τις 10.00 π.μ. ως τις 14.00 μ.μ., θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό καθ’ αυτό, μετά την εισηγητική ομιλία του κ. Τσίπρα που θα ξεκινήσει όπως προαναφέραμε στις 19:30 και θα ολοκληρωθεί στις 20:30, θα έχουμε για μια ώρα τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των άλλων πολιτικών κομμάτων που θα δώσουν το παρών. Από τις 21:30 έως τις 22:00 θα ακολουθήσει η ημερήσια διάταξη, ήτοι η συγκρότηση Προεδρείου, η συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης και Επιτροπής Καταστατικού.

Αύριο Παρασκευή η έναρξη των εργασιών αναμένεται στις 09:30 το πρωί και από τις 10:00 έως τις 22:00 το βράδυ θα εναλλάσσονται στο βήμα ομιλητές. Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα των εργασιών, θα υπάρχουν ομιλίες συνέδρων από τις 09:30 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι. Στις 13:00 θα πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κάνει το κλείσιμο και από τις 14:00 έως τις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων, καταστατικού και πολιτικής απόφασης.