Θύελλα αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί η προβολή χθες το μεσημέρι από τις οθόνες της Ολομέλειας της Βουλής, βίντεο στο οποίο απευθυνόταν προς τον ελληνικό λαό Ουκρανός μαχητής ελληνικής καταγωγής, που ανήκε όπως είπε ο ίδιος, στο Τάγμα του Αζόφ το οποίο έχει κατηγορηθεί για νεοναζιστικές αντιλήψεις. Ποιος γνώριζε για την ύπαρξη αυτού του βίντεο; Επί της ουσίας κανένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εξήγησε στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρσηαν για προχειρότητα, ότι το βίντεο με τους δύο μαχητές, ένας εκ των οποίων ανήκε στο πολυσυζητημένο Τάγμα, εστάλη από την Προεδρία της Ουκρανίας στη Βουλή, δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κανείς δεν το είδε καθώς εμπιστευόντουσαν την πηγή από την οποία εστάλη το μαγνητοσκοπημένο υλικό. Μάλιστα ο κ. Τασούλας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επεσήμανε πως θα ήταν καλύτερο να βλέπουμε τη «μεγάλη εικόνα» που ήταν η ομιλία Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία, και όχι να μείνουμε σε αυτό.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, όπου ο ηγέτης μιας χώρας η οποία δέχεται τρομερή επίθεση με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος, μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων κι αυτό είναι ένα σημαντικό ιστορικά γεγονός» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αν θέλουμε αυτό να το υπονομεύσουμε και να το αμαυρώσουμε και να το στιγματίσουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε σε μεγάλη εικόνα αυτή την αχρείαστη παρέμβαση που έγινε. Τεράστιο λάθος να θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη εικόνα και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας».

Όπως και να ΄χει πάντως το βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει την παρέμβαση του μαχητή «πρόκληση και ιστορική ντροπή» χαρακτηρίζοντας ανεύθυνο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (σ.σ. καθώς αυτός προσκάλεσε τον κ. Ζελένσκι να μιλήσει στο Κοινοβούλιο), προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν λόγο στη Βουλή».

Πάντως και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου μετά τα όσα συνέβησαν θέλησε να κρατήσει αποστάσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να χαρακτηρίζει την παρέμβαση του ένστολου μαχητή «λανθασμένη και άστοχη».