Το ΚΚΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία με την συμμετοχή αρκετού κόσμου, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε ομιλία τονίζοντας ότι «δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών».

Μεταξύ άλλων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «τον πόλεμο δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε βάζοντας κάτω τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η μία η άλλη πλευρά, το ένα ή το άλλο εμπόλεμο μέρος, γιατί τότε θα καταλήξουμε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Τον πόλεμο μπορούμε να τον κατανοήσουμε μόνο ως συνέχεια της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η συνέχεια της “εσωτερικής” και όχι μόνο “εξωτερικής” πολιτικής του κάθε καπιταλιστικού κράτους, είναι συνέχεια της οικονομικής και κρατικής πολιτικής σε συνθήκες ειρήνης. Ο πόλεμος λειτουργεί ακριβώς με τους ίδιους “νόμους”, τους ίδιους “κανόνες” που λειτουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός σε συνθήκες ειρήνης. Οι ίδιες τάσεις, οι ίδιες δυνάμεις είναι αυτές που σπρώχνουν προς τον πόλεμο: Η ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τα μερίδια των αγορών, το κυνήγι του μέγιστου ποσοστού κέρδους, είναι αυτά που κινούν και την “ειρήνη” και τον “πόλεμο”».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΚΚΕ: