«Ο κ. Μητσοτάκης πλέον βρίσκεται σε κατάσταση πανικού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει: «Έφτασε στο σημείο ο άνθρωπος που εκπροσωπεί επισήμως αντισημίτες υπουργούς που πήγαιναν χέρι χέρι με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παρομοιάζει την αντιπολίτευση με τους ναζί. Η χυδαιότητα είναι η τελευταία άμυνα μιας επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει αποδειχθεί ανίκανη να προστατεύσει την κοινωνία τόσο στην πανδημία όσο και στην ακρίβεια».

Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Μαθήματα Δημοκρατίας από έναν πρωθυπουργό που έχει μαζέψει τα ορφανά του Παπαδόπουλου και του Παττακού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ

Νωρίτερα συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο – ως προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση Novartis -, για επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως «όποιος πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, δεν έχει να προσθέσει ούτε κόμμα σε όσα είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου».

Και προσέθεσε: «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι αρχή αδιαπραγμάτευτη. Παλέψαμε – θυμίζω – γι’ αυτή την αρχή, όταν ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών και οι αντιστάσεις της Δημοκρατίας τότε εμπόδισαν την εξέλιξη αυτή».

«Την ίδια αρχή σεβόμαστε πλήρως και τώρα», είπε και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το πολιτικό πρόβλημα είναι η κάλυψη των επιθέσεων, των απειλών στη Δικαιοσύνη, στους θεσμούς της Δημοκρατίας, οι εκφοβισμοί του τύπου ‘όταν γυρίσουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς’, κατά το γκεμπελικό ‘θα επιστρέψουμε και θα τρέμει η γη’ που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη και στους άλλους. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα. Η Δικαιοσύνη στη χώρα λειτουργεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, μάλιστα, πως «όταν μας υποδείξει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) έναν ανώτατο δικαστή που τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι πήρε πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση για να απαγγείλει αυτή την κατηγορία, τότε να γίνει συζήτηση. Διαφορετικά, πρόκειται περί αστήριχτων και αβάσιμων κατηγοριών, πρόκειται για επίθεση στην ουσία, στον πυρήνα της Δημοκρατίας, για αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

«Η Δικαιοσύνη στον τόπο είναι ανεξάρτητη και μπορεί, στα πλαίσια των υποθέσεων που διερευνά, να καλεί τον οποιονδήποτε για απλές εξηγήσεις, είτε ως κατηγορούμενο να δίνει εξηγήσεις, έχοντας κάθε ένας μας το τεκμήριο της αθωότητας, είτε δεν συμφωνούμε σε αυτό. Οι θεσμοί στη χώρα και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδωσαν τη μάχη γι αυτή την κατάσταση το 2015 στην αντιπολίτευση», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.