Ερώτηση για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο λόγος που διαγράψατε τον Μπογδάνο είναι επειδή πήγε σε μια γιορτή μίσους; Πολύ σωστά θα κάνατε εάν τον διαγράψατε για αυτό. Γιατί δεν μπορεί ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου να βρίσκεται σε εκδηλώσεις μίσους και εμφυλιοπολεμικές φιέστες δίπλα σε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής καταθέτοντας στεφάνι. Αλλά δεν τον διαγράψατε μάλλον γι’ αυτό το λόγο γιατί στην ίδια εκδήλωση που συμμετείχε ο βουλευτής σας που αναγκαστήκατε να διαγράψετε, εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας στη βόρεια Ελλάδα, την κα Αντωνίου.

Τι υποκρισία λοιπόν είναι αυτή;» τόνισε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, όπου συζητείται η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ήξερε πολύ καλά ποιον βάζει στα ψηφοδέλτιά του»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Να σας θυμίσω, συνέχισε, ότι η κ. Αντωνίου βρέθηκε στη συγκεκριμένη φιέστα χέρι – χέρι με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι αυτή την ώρα μας κυβερνά ένας πρωθυπουργός που η έγνοια του είναι συνεχώς στο πώς θα κρατά ικανοποιημένο το ακροδεξιό κοινό από το οποίο αλιεύει ψήφους. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον κ. Μπογδάνο στα ψηφοδέλτιά του, ήξερε καλά ποιον βάζει. Έβαλε έναν υποψήφιο βουλευτή που είχε βγει και είχε πει ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με συντρόφους του χτύπησε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αλέξης Τσίπρας

Έβαλε έναν υποψήφιο που είχε βγει και είχε πει να ψηφίσουμε σωστά και τα τανκς θα γκρεμίσουν την ΕΡΤ. Αυτόν έχρισε υποψήφιο βουλευτή ο κ. Μητσοτάκης. Η εξωτερική πολιτική και η ρητορική που αναπτύσσει κανείς από το βήμα αυτό δημιουργεί συνειδήσεις. Όταν έβγαινε ο Μπογδάνος και έλεγε για τον Σασσόλι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που εξέταζε ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων, να τους πάρει ο πρόεδρος σπίτι του, που ήσασταν κύριε Μητσοτάκη;. Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας».  

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.