Για τις ακραίες αναφορές στη βουλή του μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ενημερώθηκε άμεσα από τους συνεργάτες του στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός λίγο πριν μπει στο δείπνο των ηγετών που συμμετέχουν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Σλοβενία. Η αντίδρασή του ήταν ακαριαία και αμέσως έδωσε το πράσινο φως για τη διαγραφή του από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα με μία ανακοίνωση μόλις 30 λέξεων.

Είχε προηγηθεί το «θερμό επεισόδιο» Μπογδάνου – Δένδια μέσα στο κοινοβούλιο με τον υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε αυστηρό ύφος τον βουλευτή για την πρόσφατη παρουσία του στην γιορτή μίσους στο Βίτσι. «Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη», είπε ο Νίκος Δένδιας προς τον βουλευτή της ΝΔ.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τη διαγραφή του βουλευτή και προσθέτουν: «Πρόκειται για απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού. Δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή

Σε καθεστώς επιτήρησης επί 15 ημέρες

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο βουλευτής βρισκόταν σε καθεστώς «επιτήρησης» τουλάχιστον τις τελευταίες 15 ημέρες.

Η μεγάλη ρήξη επήλθε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε καταδικάσει ξεκάθαρα το περιστατικό, επισημαίνοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.