Μετά το επεισόδιο που υπήρξε τη Δευτέρα στη Βουλή μετά τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη του Νίκου Δένδια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να διαγράψει τον πρώτο από τη Νέα Δημοκρατία.

O Κωνσταντίνος Μπογδάνος από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλης.

«Φαίνεται ότι έχει στεναχωρηθεί που έπιασαν τους όμοιους του, τους φασίστες, και βρήκε τον χώρο να ρίξει αντικομουνιστικό δηλητήριο. Γνωριζόμαστε, ο τόπος είναι γεμάτος από το αίμα κομμουνιστών», σχολίασε ο κ. Παφίλης. «Εκτός από το “τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος” υπάρχει κάτι χειρότερο: το “τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή”», πρόσθεσε.

Σε εκείνο το σημείο και μετά από αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εμφανίστηκε σε εκδήλωση στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πήρε τον λόγο και σε έντονο ύφος είπε αρχικά: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, φανερά εκνευρισμένος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».

Η απόφαση Μητσοτάκη και οι κυβερνητικές πηγές

Λίγο μετά το επεισόδιο στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία για όσα συνέβησαν.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να θέσει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Ά Αθήνας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.

Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.