Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός από βήματος της βουλής κατά τη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «κακή» για τη συμφωνία από τον Αλέξη Τσίπρα, επικαλέστηκε τον άρθρο 31 παρ. 4, με βάσει το οποίο η εν λόγω συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέλη της και διερωτήθηκε: «Θα την καταγγείλετε; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, οι Γάλλοι αλλά και οι Τούρκοι που εμφανώς δεν χαίρονται με αυτή τη συμφωνία. Θα τη διαγράψετε με ένα νόμο και ένα άρθρο;» και συνέχισε:

«Είπατε ότι αλλάζουμε ως χώρα το αμυντικό μας δόγμα και το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Αν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα και μπορούν ελεύθερα να έρχονται οι μετανάστες τότε το δόγμα το αλλάζουμε! Αν κε Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing τότε το αλλάζουμε αυτό το δόγμα, γιατί οι Ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται μακροχρόνιο σχεδιασμό για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιβαρυνθούν πολύ τα δημοσιονομικά. Αν το δόγμα μας ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κο Καμμένο, όπου η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία και αυτό το αλλάζουμε!».

«Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli, ναι έχω μεγάλη αγωνία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπατε έχω αγωνία να ολοκληρώσω και να κλείσω τα εξοπλιστικά προγράμματα όλα επί των δικών μας ημερών, ωσάν να μην απορρέουν αυτές οι αποφάσεις από το ΚΥΣΕΑ.

Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli ναι έχω μεγάλη αγωνία και είναι πρώτιστο μέλημα να θωρακίσω τη χώρα, έχοντας αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις».