«Δεν με ενδιαφέρει πώς ντύνεται ο Γιάννης Βαρουφάκης, αρκεί να φέρει αποτελέσματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Φαήλος Κρανιδώτης. Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τα λάθη που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπογράμμισε πως «αν δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η επίδοσή μας θα ήταν πολύ πιο κάτω» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Δεν είμαι αμπιγιέζ του ούτε fashion police και είπα ότι και με βατραχοπέδιλα να πάει, δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, η ουσία. Και όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι επικοινωνιακά», ανέφερε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και συμπλήρωσε: «Αν έλθει μετά από όλα αυτά και πει μια μέρα “ουάου, χάσαμε” και πάει στο Τέξας και μας πει “εσείς καθίστε εδώ και ψοφήστε και παλέψτε με το τέρας που κάναμε”, τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε: «Λάθη απέναντι σε ανθρώπους, σε στρατιωτικούς, σε άλλες κατηγορίες. Ο ΕΝΦΙΑ π.χ. με τη λογική του και όπως εφαρμόστηκε». Όσο για το αν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ ο κ. Κρανιδιώτης επισήμανε: «Πολύ απλά, πέραν του ότι κρατήσαμε τις δυνάμεις μας σε σχέση το 2012, σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς. Το 28% το οφείλουμε στην προσωπικότητα Σαμαρά. Αν δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η επίδοσή μας θα ήταν πολύ πιο κάτω. Αυτό να μην το ξεχνάμε».