Το «πράσινο φως» άναψε η Κομισιόν σε ένα νέο έργο για την υποστήριξη της Ελλάδας μέσω του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (ΤΠΔ) για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τη φυσική καταστροφή λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών. Το αίτημα για υποστήριξη έχει υποβληθεί από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η στήριξη στοχεύει στην ανάκτηση και τον τερματισμό της πιθανής απώλειας βιοποικιλότητας στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Eλίσα Φερέιρα ανέφερε ότι «οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει καταστροφές σε αυτό το μέρος της Ελλάδας. Η Επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει και για άλλη μια φορά το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης καταδεικνύει την ευελιξία του να βοηθά τα κράτη μέλη να ανακάμψουν από φυσικές καταστροφές και να αποκαταστήσουν το φυσικό κεφάλαιο. Πρόκειται για ένα ισχυρό μέσο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κρατών μελών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατόπιν αιτήματος σε διάφορους τομείς και ζητήματα και που μπορεί να βοηθήσει όλα τα κράτη μέλη να επιτύχουν τους μεταρρυθμιστικούς τους στόχους».

Ειδικότερα, τα μέτρα στήριξης θα περιλαμβάνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών στα οικοσυστήματα της Εύβοιας και τη δημιουργία εστιών βιοποικιλότητας με βάση τις καλές πρακτικές της ΕΕ. Επιπλέον, το έργο θα παράσχει χρήσιμες συστάσεις για τη δημιουργία ενός κόμβου εμπειρογνωμόνων για την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων υποστήριξης στις τοπικές αρχές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.