Κατά τον χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Open Society Foundation Albania (OSFA), ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, με την απόφαση να παραπέμψουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Στην εκδήλωση με αντικείμενο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις «Albania and Greece Relations: what do citizens think», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «αυτή η απόφαση είναι υποδειγματική για το πώς μπορούν να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, που μεταδόθηκε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς και στη συμβολή της ελληνικής εθνικής μεειονότητας, καθώς και των Αλβανών πολιτών που ζουν και ευημερούν στην Ελλάδα, στη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ έκανε ακόμα μνεία στη δωρεά 20.000 εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.