Επίσκεψη στην Ακρόπολη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως ανέβηκε στον Ιερό Βράχο, μέσω ανάρτησής του που έγραψε (και) στα ελληνικά.

«Η ελευθερία και η δημοκρατία, 25 αιώνες μετά τον Σωκράτη, πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου μας», αναφέρει στο ποστάρισμά του ο κ. Μισέλ.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ μέσω ανακοίνωσής του, τον κ. Mισέλ υποδέχθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ενώ στις αίθουσες του Μουσείου ξεναγήθηκε από την υπουργό και τον καθηγητή, Νίκο Σταμπολίδη.

Στη συνέχεια, η κ. Μενδώνη συνόδευσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Ο κ. Μισέλ εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Ακρόπολη, λέγοντας «η ελευθερία και η δημοκρατία, 25 αιώνες μετά τον Σωκράτη, πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου μας».

Υπενθυμίζεται ότι, ανάρτηση στο Twitter γραμμένη στα ελληνικά πραγματοποίησε και μετά την παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate.

«Η ιδέα για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται σήμερα πραγματικότητα! Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή», έγραψε.